KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Markus Löppönen ny tränare för HJAS och H2.
2024-06-18 17:00
Markus Löppönen - Ny tränare HJAS och H2

Ny huvudtränare klar för HJAS.
Markus Löppönen ansluter från Småland.

``Min filosofi är att innebandy ska vara både kul att se på och att spela. Fart med boll och en frihet för spelarna att göra det de är bäst på.´´

 

 

IBK Lund fortsätter att värva nya tränare från norr om Hallandsåsen, senast i raden är Markus Löppönen från Växjö.

Markus har tidigare tränat ett flertal lag på junior och seniorsidan, bl.a. Värnamo och Växjö. Markus har tränat lag upp till div1 och har en gedigen tränarbakgrund.

 

I Markus får vi en tränare som kan det taktiska spelet och värnar mycket om spelaren och individen. Vi tror att Markus är ett perfekt val för att hjälpa våra unga spelare att ta ytterligare några steg i sin utveckling både som innebandyspelare och individer.

Markus kommer bli huvudansvarig för vårt HJAS lag, vid sin sida kommer han få ytterligare en ny tränare denna gång en ung välutbildad tränare från ett av innebandyvärldens fyra stora länder men mer om detta i en framtida release.

 

I H2 kommer Markus kampera ihop med Joel Westerlund vilket säkerställer kontinuitet och trygghet i vår verksamhet.

 

Markus debuterar i klubben redan nästa vecka som ledare för det populära Lundalägret. Vi passade på att ta en pratstund med Markus inför det nya uppdraget där Markus räknar med att vara på plats i början på augusti efter sommaruppehållet, men redan veckan efter midsommar kommer Markus ner på en eller ett par träningar med lagen.

 

Du väljer att skriva på för IBK Lund och flytta ner, vad är anledningen bakom det beslutet?

Beslutet var rätt enkelt. Under säsongen när jag inte stod i ett bås kände jag allt eftersom hur mycket jag saknade att tävla. Så när vi återupptog kontakten var beslutet väldigt enkelt. Det ska bli kul att se skillnaden mellan småländsk och skånsk innebandy.

 

Du skall träna både HJAS och H2, vilka förväntningar har du på lagen och vilka möjligheter ser du för framtiden?

Både H2 och JAS laget har tagit stora steg under Rubbe, Robert Göransson. Nu hoppas jag att kunna fortsätta att utveckla två redan bra fungerande grupper.

 

I H2 skall du kampera ihop med Joel, hur ser du på det samarbetet och har ni hunnit bekanta er något?

Jag och Joel har pratat i telefon och messat lite. Vi har gjort en tydlig fördelning av olika ansvarsområden men vi kommer ta hjälp av, och stötta varandra.

 

HJAS får en ny serieindelning och vi kommer bl.a. möta några smålandslag. Hur bra koll har du på Växjö och de andra lagen?

Vipers har jag såklart lite bättre koll på än Haif, även om jag inte har tränat alla spelare i Vipers JAS lag. De skånska lagen har jag mindre koll på men vi kommer att hinna göra en bra scouting av dem.

 

Du smygstartar genom att vara ledare på Lundalägret vecka 26, vilka förväntningar har du på den veckan och vad känner du till om Lundalägret?

Det ska bli otroligt kul att åka ner och vara ledare på Lundalägret. Dels får jag bekanta mig med staden men får även möjlighet att lära känna flera spelare och ledare i klubben. Det ser jag fram emot.

 

Vilken bakgrund har du som innebandytränare och vilken är din innebandyfilosofi?

Jag började som tränare för Vugi, som var Linnéuniversitets lag. Efter examen från universitetet flyttade jag hem till Värnamo där jag fick chansen att vara tränare i min moderklubb, Värnamo innebandyklubb. Efter två år där fick jag möjlighet att träna Vipers i allt från div3 till div1 och HJAS. Min filosofi är att innebandy ska vara både kul att se på och att spela. Fart med boll och en frihet för spelarna att göra det de är bäst på.

 

Vad kan spelare, ledare och klubben förvänta sig att se från Markus? På plan, i föreningen och vid sidan om.

På plan så kan man räkna med att jag kommer med en vilja att utveckla, träna och vinna. I föreningen så hoppas jag på att kunna bidra med nya ögon på olika saker och det gäller även vid sidan om planen.

 

Hur ser livet ut vid sidan om innebandyplanen?

Vid sidan om så handlar det först och främst om att lära mig hitta i Lund. Det ska också bli extra kul att träffa Jacke igen!

 

Någon hemlig talang du kan dela med dig av?

Jag är en grymt bra Cod-spelare! – Spännande att se vem av killarna som först vinner över Markus 😉

 

Vi önskar Markus hjärtligt välkommen till klubben och önskar honom ett varmt lycka till.

 

Tillsammans blir vi starkare!
/CS


Nyhetsarkiv
Skånemästerskapen 20232023-04-24 05:24
Skånemästerskapen P162023-03-26 07:36
JAS Elit Cup i helgen2022-08-26 10:15
Fatpipe Invitation 20212021-03-14 11:48
Fatpipe Invitation 20202020-09-16 16:19
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER