KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Skånemästare – härlig avslutning för Skånes bästa JAS-herrlag
2024-04-08 19:54
Foto: PO Hedin

En fantastisk säsong avslutades på bästa sätt för IBK Lund HJAS.

Skånemästare, bästa skånelag i JAS serien och seger i Storvretacupen som pricken över i.

 

Sugen på att följa med på resan? 

IBK Lund - Herrar Allsvenskan (sportadmin.se)

 

Skånemästare, hur gick det till:

När det nu snöpligt nog inte blev något deltagande i Junior-SM så var vi tvungna att mobilisera kraft och göra denna sista helg tillsammans så minnesvärd som möjligt.

 

Det var dags för Skånemästerskap och det började med gruppspel i Hässleholm där vi hamnat i en relativt lätt grupp pga. seedningen, men tidiga morgonmatcher har ställt till det förr. Denna gång var killarna ändå förhållandevis pigga och vi inledde med 7–2 mot Malmö FBC.

Andra matchen spelades mot arrangören Röke IBK, ett Röke som skrällt i första matchen. Det var de dock inte i närheten av mot oss, vi startade furiöst och gjorde mål i varje byte. Det stod 3–0 till Lund innan klockan hade hunnit upp till 2 minuter och i paus hade vi en betryggande 9–2-ledning. Andra perioden inleddes nästan likadant och det blev bekväma 15–3 till slut.

Det var fantastiskt kul att se glädjen och spelet i denna match, Röke blev totalt uppsnurrade gång på gång och publiken bjöds på massor av snygga mål. När man framåt mörka hösten är lite trött på innebandyn kan man plocka fram och titta på denna match och få ny energi.

 

Inför tredje och sista gruppspelsmatchen stod det redan klart att vi vunnit gruppen men vi avslutade ändå med att besegra Åstorp med 2–1 och gick därmed rent i gruppen med en målskillnad på 24–6. Därefter var det till att duscha och bege sig till ”Hos Talevskis” i Stadsparken, Lund för en avslutningsmiddag med laget. Fantastiska pizzor och prisutdelning av olika slag fick avrunda en fin innebandydag.

 

På söndagen var det så dags för slutspel. Inför semifinalen stod det klart att Malmö FBC besegrat FC Helsingborg och känslan i laget var att semifinalen nu ”blivit som en final”, en farlig känsla skulle det visa sig.

Semifinalen mot Munka Ljungby/Lönsboda inleddes med lite tveksamt spel och många förlorade närkamper. Vi var spelförande och skapade många målchanser men bolltouch och avslut var inte riktigt på plats. Med 15 sekunder kvar av första perioden hamnade vi i underläge med 1–0. Ett allvarligt snack i pausen gjorde att vi kom ut bättre i andra perioden. På mindre än 5 minuter vände vi matchen och spelade sen ett stabilt försvarsspel och säkrade vår finalplats.

 

I finalen väntade så överraskningen Malmö FBC. Idrott är i mångt och mycket psykologi och tidigare reaktioner avslöjade att många tagit ut guldet i förskott. Trots påpekanden innan matchen om vikten av rätt inställning och att inte underskatta ett motstånd så sågs det tydligt i matchen. Vi hade ingen vidare tajming i spelet och Malmö spelade med mycket mer energi.

Vi missade tyvärr en straff men lyckades kort senare göra 1–0 på ett långskott från Olle Grip och det var också ställningen efter halva matchen. I inledningen av andra perioden kvitterade Malmö på en kontring och det var ganska nervöst och frustrerat i båset. Med två minuter kvar satte dock Filip Isacsson 2–1-målet via hjälmen på målvakten och med halvminuten kvar att spela rullade Albin Andersson in 3–1 i tomt mål.

 

Det blev en underbart skön avslutning för de killar som nu blir för gamla för juniorspel men givetvis också för de som ska bygga vidare nästa säsong.

 

Säsongen kan summeras som mycket bra. Vi nådde 3 av de 4 mål vi satt upp inför säsongen och vi blev dessutom segrare i Storvretacupen som en härlig bonus.

Att avsluta på topp är få förunnat, men det fick denna fantastiska grupp göra.

Som Skånemästare.

 

Sugen på att följa med på resan? – bara att höra av er.

IBK Lund - Herrar Allsvenskan (sportadmin.se)

 

/Coach RG


Nyhetsarkiv
Skånemästerskapen 20232023-04-24 05:24
Skånemästerskapen P162023-03-26 07:36
JAS Elit Cup i helgen2022-08-26 10:15
Fatpipe Invitation 20212021-03-14 11:48
Fatpipe Invitation 20202020-09-16 16:19
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING