SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

OBESEGRADE I REGIONSLUTSPELET - NU VÄNTAR SM-SLUTSPEL
2020-01-05 15:02
Foto: Privat
I början av december spelade vårt DJ18-lag, med spelare från Allsvenskan, Div.1 och JAS, regionslutspel i kvalet till Innebandyfesten 2020. Laget tog sig igenom såväl gruppspel som slutspel och efter en tämligen klar seger i finalen mot Warberg IBF är de nu kvalificerade för SM-semifinal i Växjö i april.

Helgen inleddes genom en resa upp till Nya Almåshallen i Lindome. Första matchen skulle spelas mot seriekollegan från fjolårets Juniorallsvenska lag, Warberg IBF. Slutresultatet skrevs till 5-0 för IBK Lund.

Andra matchen var av en lite mer spännande karaktär. För motståndet stod Hovslätts IK, samma lag som laget mötte i fjolårets playoff till Innebandyfesten. Lagen följdes åt målmässigt, innan IBK Lund i andra perioden kunde dra ifrån till 5-3. En mållös tredjeperiod innebar att laget hade tagit sex av sex möjliga poäng och därmed vunnit gruppen.

Under söndagen var det dags för en tidig semifinal mot arrangörerna Lindome IBK kl.09:00. Matchen var jämn fram till andra perioden. Väl där kunde Lund gå från en ledning med 2-1 till 4-1. Ett effektivt Lundalag trummade på i sista perioden och putsade till siffrorna till seger med 8-1.

Dags för final mot gruppkollegan Warberg. Ett Warberg som i denna match höjde sig en nivå i sin intensitet och kvalité på spelet. Matchen är inledningsvis jämn målmässigt, men efterhand visar sig Lundatjejerna vara starkare och kan tämligen komfortabelt vinna med 5-1.

 

Segern i detta Regionslutspel innebär att laget är kvalificerat för SM-semifinal under Innebandyfesten 2020 i april. Hoppas vi ses i Växjö under det festliga innebandyhelg!

 

/Ludvig

 
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Kommande livesändningar
Highlights