Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Div.2

P02 vidare till regionsslutspelet
2018-10-21 10:49

Den gångna helgen så stod det USM kval på spel för vårt P02 lag och målet med detta kval var att gå vidare till USM regionsslutspelet som är nästa steg innan innebandyfesten som är den stora festen för junior och ungdomslag i hela Sverige.

Vi hade en tidig samling och när killarna kom till samlingen såg man att de verkligen tagit detta på allvar då man såg att de sovit ordentligt under natten. När det gäller sådana här turneringar så är det nog det största problemet i denna ålder, att spelarna inte går och lägger sig i tid. Men när man ser spelare som är klarvakna i ögonen och fokuserade på sin uppgift så blir man enormt glad och får själv mycket energi för att kunna hjälpa dem så mycket man bara kan.

Först ut var mot Malmö FBC och alla vet hur viktigt det är att vinna första matchen i en sådan här turnering. Både poängmässigt och med energi för att kunna göra det absolut bästa i de övriga matcherna.

Första perioden startar i ett ganska bra tempo från bägge lagen och är det något som dessa killarna vet så är det hur Malmö spelar rent generellt. Men det är Malmö som tar ledningen med 1-0 och direkt så säger vi till killarna att det är hur mycket tid kvar som helst och att man ska inte hänga med huvudena. C:a 6 minuter senare så kvitterar vi till 1-1 och detta genom att vi har tålamod och spelar som vi ska göra i både försvar och anfall. Detta resultat står sig perioden ut och i pausen pratar vi om att vi måste vara aggressiva i försvaret både i det uppställda och när vi sätter press.

Den andra perioden hinner knappt bli två minuter gammal då vi tar ledningen med 1-2 och nu har vi kommandot i matchen. Detta trotts att Malmö då och då kommer till några farligheter, men vi gör både 1-3 och 1-4 innan tiden står på 7 minuter. Efter detta är det precis som att vi slappnar av och kanske tycker vi har kommandot i matchen, men detta är något som vi alltid pratar om att fortsätta när man har en ledning med tre mål. Men Malmö gör både 2-4 och 3-4, men efter de två målen så tar killarna tag i matchen igen och gör 3-5 och 3-6. Detta får Malmö i princip ner på knä och nu är det som om att man bara vill att matchen ska ta slut. Innan matchen är slut så gör Malmö 4-6 och vi gör 4-7 som blir slutresultatet och vi har tre viktiga poäng med oss och en himla massa positiv energi.

Den andra matchen var mot Bjärred som i sin första match spelade mot Höllviken och denna slutade 2-2 och vi hade nu verkligen chansen att ta kommandot i kvalet om vi skulle vinna mot Bjärred.

Första perioden startar i ett mycket högt tempo, men det är Bjärred som tar ledningen med 0-1 och återigen så kommer orden från oss ledare att det är mycket tid kvar och att man ska inte hänga med huvudena. Tempot är högt och efter en tid så kvitterar vi till 1-1 och man får energi både på planen och i båset. Men efter 11:03 tar Bjärred återigen ledningen och kort därefter utökar de den med att göra 1-3. Nu ser man på vissa spelare att de börjar hänga med huvudena. Men är det något jag vet så är det att vissa spelare lever med denna press i många lägen och att de kan ta fram det där lilla extra när det verkligen behövs och så är fallet i denna match. 13:23 så reducerar vi till 2-3 och tio sekunder senare så kvitterar vi till 3-3 som står sig perioden ut.

I pausen pratar vi om att vi måste göra rätt i försvaret och att när vi väl har bollen så måste vi ha tålamod och våga hota från backplats mer än vad vi brukar göra.

Den andra perioden blir inte gammal förrän vi tar ledningen med 4-3 och detta i powerplay och nu har killarna hur mycket energi som helst. Nu börjar en batalj inne på banan som ingen annan sett och det är kamp i princip varje situation och vissa kanske hanterar detta lite olika. Men det som är kul att se är att ingen gnäller utan tar smällarna och detta gäller i bägge lagen. Resultatet 4-3 står sig perioden ut och vi har ytterligare tre poäng med oss.

I väntan på vår sista match som skulle vara mot Höllviken så skulle Höllviken möta Malmö FBC. Här ville vi att det skulle bli oavgjort eller seger för Malmö, med något av dessa resultat med oss inför sista matchen så skulle vi vara klara för regionsslutspel och kunna lufta vår tredje femma som suttit på bänken i två matcher. Men ibland så går det inte som man vill utan Höllviken vinner sin match med 5-6 och det sista målet gör de när det återstår endast 14 sekunder av matchen.

Nu var det tid för en ren gruppfinal, vi hade råd att få oavgjort för att gå vidare. Men i våra ögon så var det endast vinst som gäller och ha en positiv känsla med oss även om det är långt till regionsslutspelet.

Första perioden startar i ett relativt bra tempo och efter 3:59 tar vi ledningen med 0-1 och nu börjar Höllviken jaga för att göra en kvittering. Det är ibland lite hårda bataljer på planen, men ingen gnäller från något av lagen. Det går lång tid och innan tiden nått 19 minuter har vi drabbats av två utvisningar som vi dödat och gjort det riktigt bra i boxplay. 19:04 drabbas så Höllviken av en utvisning och vi får chansen att spela powerplay. i detta powerplay tar vi chansen att utöka vår ledning och gör det när det återstår endas två sekunder av perioden och perioden slutar med ledning 0-2 till oss.

I pausen så är det inget speciellt taktiksnack utan det vi pratar om är att vi ska spela uppoffrande i vårt försvar och täcka mycket skott. Att man i varje byte man gör och är i försvar så ska inte en boll komma fram till Franz i målet.

När den andra perioden startar så är det i ungefär samma tempo som den första och vi rullar boll enkelt när vi har den och när vi är i försvar så täcker vi enormt mycket skott och det kommer mycket energi från båset från alla. Men när klockan står på 7:28 så drabbas vi av en utvisning och i det efterföljande boxplayet så spelar vi uppoffrande och täcker många skott. Vi reder ut de två minuterna och tar tag i taktpinnen igen, detta genom att ha tålamod och rulla boll snabbt och ha enkla allternativ. 15:26 tar Höllviken timeout och i denna timeout så säger vi till killarna att ha ett högt tålamod och inte göra för svåra saker. När klockan står på 16:29 utökar vi vår ledning till 0-3 och nu är Höllviken rejält trötta och orkar knappt jaga bollen. När sedan tiden står på 17:15 får vi möjligheten att spela powerplay, i detta powerplay får killarna instruktionen att bara rulla av de två minuterna. Höllviken gör en sista kraftansträngning genom att spela med press mot oss, men killarna är smarta och gör det enormt svårt för Höllviken att få tag i bollen. När matchen är slut så står det 0-3 till oss på resultattavlan och vi är vidare till regionsslutspelet som spelas i Mullsjö.

Det vi tar med oss från kvalet är många saker, såsom att vi har en bra stämning i gruppen oavsett speltid. Vi tar även med oss att vi lärt oss att spela ett uppoffrande försvarsspel genom att täcka många skott och att vi även spelar ett anfallsspel som både är roligt att se på men med mycket tålamod och enkla lösningar.

+ Att vi vinner alla tre gruppspelsmatcherna

++ Anfallen är både enkla och kreativa på samma gång

+++ Vi spelar med mycket energi och är aggressiva i vårt försvar

Jag vill också tacka alla som var på plats och stöttade laget på ett positivt sätt och hoppas vi får en stor klack med oss till Mullsjö 18-20 januari 2019.

Träningen är igång.2022-08-16 09:36
Sommaruppehåll2022-07-14 10:48
Säsongsupptakt!2022-05-09 07:49
Seriefinal i JAS Herr2019-02-04 10:56
Seger med många chanser2018-10-15 16:54
Karaktärsvinst2018-10-15 15:52
Viktig poäng i H32017-10-31 14:07
Tre goa poäng i JAS2017-10-31 13:37