Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Div.2

Storslam borta mot Carlshamn i juniorallsvenskan
2017-10-08 09:42

På lördagen åkte ett glatt gäng spelare iväg tidigt på morgonen för att möta Carlshamns IBK och tredje matchen i Juniorallsvenskan. Laget var taggade att ge Carlshamn en ordentlig läxa för förlusten förra helgen borta mot Åstorp, väl framme två timmar innan matchstart så fick killarna lite lugn och ro innan det förbereddes för match. En liten promenad och sedan information om hur femmorna såg ut och vad vi skulle tänka på när det gäller spelet i sig självt.

Första perioden han knappt börja och få karaktär när Daniel Arvidsson trycker in 0-1 1:43 in i perioden och det han inte mer än gå 23 sekunder så gör Fredrik Persson 0-2 (assisterad av Albin Malmros). Efter dessa två mål så försöker Carlshamn att hitta in i matchen, men vi fortsätter att spela det spel vi kan och försvarsbiten fungerar bra. Men stundtals så låter vi Carlshamn komma på sporadiska kontringar och kanske tullar lite på hemjobbet i dessa. Men efter 08:55 gör Elias Persson 0-3 assisterad av Nils Rasmusson. Perioden fortsätter lite på samma sätt som innan och vi får äga en hel del boll, men det som är lite oroväckande är att killarna tar det kanske lite för lätt och försöker på en hel del svåra saker som de inte behöver göra. 17:47 in i perioden gör Elias Persson 0-4 (assisterad av Nils Rasmusson) och 18:41 gör Jonatan Svensson 0-5 (assisterad av Elvis Holm). IBK Lund vinner perioden med 0-5.

I andra perioden så går det inte lång tid förrän första utvisningen kommer och den drabbar oss och vi får spela boxplay, som vi reder ut relativt enkelt. Nu blir det lite svängigt inne på planen och stundtals så känns det som om vi inte får med oss någonting med frislag eller utvisningar. Detta då Carlshamn gör flertalet spelförstörande förseelser mot oss som domarna inte beivrar. Men 08:16 gör Victor Olsson 0-6 (assisterad av Martin Ekelund) och vi hittar tillbaka igen till vårt spel igen. Men 11:42 reducerar Carlshamn till 1-6, men vi känner ingen oro i vårt spel då vi har bra kontroll på händelserna. 14:46 gör Nils Rasmusson 1-7 (assisterad av Hugo Norlund) och vi fortsätter att spela ut och stundtals så försöker vi även här att spela lite svårare än vad som behövs. Men det är inte lätt att spela enkelt när det rinner iväg i protokollet och 18:05 får vi chansen att spela powerplay, men det blir ingen utdelning innan periodpausen. IBK Lund vinner perioden med 1-2.

I den tredje perioden startar vi med 6 sekunder powerplay och killarna försöker på sig en variant, men denna misslyckas och de byter omedelbart till den femma som ska in efteråt. 6:14 in i perioden så åker Carlshamn på en utvisning som också renderas till en straff som Elvis Holm tar tillvara på och sätter 1-8. 7:30 gör Andreas Larsson 1-9 (assisterad av Johan Forsman) och med detta målet så ser man att Carlshamn inte är riktigt intresserade av att spela innebandy. Men så 8:57 in i perioden drabbas vi återigen av en utvisning och i det efterföljande boxplayet så gör Hugo Norlund 1-10 (assisterad av Nils Rasmusson) tid 09:34 och när sedan Elias Persson kommer ut från utvisningsbåset gör han 1-11 (assisterad av Fredrik Persson) tid 10:57. Nu rinner det iväg ordentlig med målen och 11:11 gör Johan Bruce 1-12 (assisterad av Nils Rasmusson) och 12:17 gör Elvis Holm 1-13. Nu tar Carlshamn timeout och i denna timeout så får killarna direktivet att vi ska göra fler mål än Åstorp, men samtidigt se till att vi inte släpper in fler mål. 15:35 gör Victor Olsson 1-14 (assisterad av Elvis Holm) och 17:26 får vi tillfället att spela powerplay, men det blir inte långlivat då vi drar på oss en utvisning som gör att vi spelar 4-4 och 18:25 gör Hugo Norlund 1-15 (assisterad av Elvis Holm). Perioden slutar 0-8 till IBK Lund som vinner matchen med 1-15, detta resultatet kan vara viktigt för oss i slutändan när grundserien är över i juniorallsvenskan.

Matchens lirare: Andreas Larsson

Matchens NOT: Det finns väl inget speciellt mer än att spela enkelt när det går lätt i matcherna.

Matchens HOT: Att vi har flertalet målgörare i laget (enorm styrka) och att det är två spelare som går ifrån matchen med vardera 5 poäng (Nils Rasmusson och Elvis Holm)

Träningen är igång.2022-08-16 09:36
Sommaruppehåll2022-07-14 10:48
Säsongsupptakt!2022-05-09 07:49
Seriefinal i JAS Herr2019-02-04 10:56
Seger med många chanser2018-10-15 16:54
Karaktärsvinst2018-10-15 15:52
Viktig poäng i H32017-10-31 14:07
Tre goa poäng i JAS2017-10-31 13:37