Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Div.2

Seger i premiären i juniorallsvenskan
2017-09-25 01:21

På fredags kvällen gästade FBC Engelholm Nyvångshallen för premiären i årets juniorallsvenska. IBK Lund mönstrade tre hela femmor och två målvakter och hade bara en sak i siktet och det var tre poäng.

Period ett startade relativt bra, detta att vi tog ledningen med 1-0 relativt tidigt genom Hugo Norlund, assisterad av Simon Lindblad. Efter målet så blev det lite mer premiärnerver i matchen och vi gjorde lite misstag som vi inte bör göra normala fall. Perioden slutar 1-0 till Lund.

I den andra perioden så är det fortfarande lite håglöst i vårt spel och vi får inte riktigt kontroll på spelet. Men trotts det så utökar vi ledningen med 2-0 genom Simon Lindblad som assisteras av Jakob Petersson. Efter målet så känns det som om vi blir lite ängsliga i vårt spel och vi börjar göra lite för många misstag som Engelholm försöker ta tillvara på och i ett sådant misstag så gör Engelholm 2-1. När det återstår c:a 5 minuter av perioden så bestämmer vi oss för att gå ner på två femmor och få lite mer tempo i matchen.  Perioden slutar 1-1.

I den tredje perioden så fortsätter vi på två femmor och nu börjar vi skapa fler chanser och dessa är stundtals riktigt vassa. Det står 2-1 väldigt länge och när det återstår 2 minuter och 18 sekunder så får vi en utvisning med oss och här blir direktiven väldigt tydliga genom att hålla i bollen och inte ta avslut mer än om det är 100% chans. Och i ett sådant läge så gör Hugo Norlund 3-1 från i princip död vinkel assisterad av Simon Lindblad. Efter Powerplay så återstår det 23 sekunder och Engelholm vinner tekningen och tar ut målvakten för att få ett snabbt reduceringsmål. Men när det återstår 7 sekunder gör Simon Lindblad 4-1 i tom kasse och vi vinner perioden med 2-0 och matchen vinner vi med 4-1.

Matchens lirare: Hugo Norlund.

Matchens NOT: vi kommer inte upp till den standard vi kan spela på i början av matchen.

Matchens HOT: Att vi kommer till många avslut i sista perioden och därigenom skapar mång chanser.

Träningen är igång.2022-08-16 09:36
Sommaruppehåll2022-07-14 10:48
Säsongsupptakt!2022-05-09 07:49
Seriefinal i JAS Herr2019-02-04 10:56
Seger med många chanser2018-10-15 16:54
Karaktärsvinst2018-10-15 15:52
Viktig poäng i H32017-10-31 14:07
Tre goa poäng i JAS2017-10-31 13:37