KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Allsvenskan Södra

IBK Lund Elit
vs
Mölndals IBF
IBK Lund ElitvsMölndals IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 januari, 20:00
Plats:Lerbäckshallen A
Serie:Herrar Div 1 Södra Götaland   Tabell >>
Samling:19:00
INFÖR TOPPMÖTET MED MÖLNDAL
2021-10-21 19:06
Foto: Patrik Palm

Serieledande och hittils obesegrade Mölndals IBF kommer på besök till Lerbäckshallen på Lördag 13.00.

Inför matchen tog vi chansen att samtala med Lunds huvudtränare Ola Persson om läget i laget och tankarna inför denna intressanta toppmatch.

Säsongen är äntligen igång, hur tycker du försäsongen varit och hur är känslan i laget nu efter de inledande omgångarna?
Försäsongen har varit bra. Tycker hela laget har tagit sig till det jag och Martin vill förmedla när det gäller den offensiva innebandyn samt de riktlinjer vi spelar efter försvarsmässigt. Vi har spelat tre matcher och inlett med två vinster och en förlust. De matcher vi vinner är vi, för dagen, klart bättre än våra motståndare. Matchen vi förlorade stod och vägde länge och då vi missar otroligt mycket och våra motståndare är mer effektiva, så förlorar vi den matchen. Sen blir siffrorna lite stora då vi tar ut målvakten och annat på slutet. Känslan i laget är bra, vi är väldigt tidigt på säsongen så det finns klart mycket att jobba vidare med som lag och grupp.

 

På lördag möter ni serieledarna Mölndal, ett lag som vi genom åren haft ganska svårt för och som dessutom startat serien mycket starkt. Vad är dina tankar inför den uppgiften?
Det ska bli riktigt kul, det är ju dessa matcher som man vet kommer vara jämna som man ser fram emot. Vi hann aldrig möta Mölndal innan serien stängdes ned i fjol, så det var ju ett tag sen nu. Men som du skriver har de börjat starkt så det blir en bra utmaning på lördag.

 

Vilka nycklar ser du som viktiga för att låsa upp Mölndals starka defensiv, med endast två insläppta mål per match så här långt?
Vi ska jobba vidare med vårt spel. Det är inte nu kvalet till Allsvenskan är, utan vi jobbar vidare med de saker som ska förbättras fram till mars. För oss handlar det om att komma topp fyra och för att nå dit ska vi fortsätta skapa målchanser sen ska vi vara lite rakare. Med det menar jag att vi behöver inte passa bollen över mållinjen. Defensiven har varit bra i fem mot fem, men där handlar det om att vara rejäla i allt från passningar till närkampsspel. Vi som lag ska bli bättre på att vinna samt förlora med flaggan i topp. Kan vi göra det blir vi tuffa att handskas med.

 

Hur slutar matchen?
Räknar med vinst. Sista målet blir i öppet mål och vinst med två mål. 6-4.

 

Så här gick det senast:

IBK Lund – IBK Lund - Herrar Div.1 (sportadmin.se)

Mölndals IBF - Länk

 

Sugen på mer innebandy?
(20+) SUPERLÖRDAG 23/10 | Facebook

 

/CS


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 14/4 15:00
5 - 9  
Sön 17/3 13:00
12 - 1  
Lör 9/3 15:00
3 - 4  
Lör 2/3 16:00
5 - 4  
Lör 24/2 13:00
7 - 2  
Lör 17/2 13:00
9 - 2  
Ons 14/2 19:00
4 - 4  
Lör 10/2 13:00
9 - 4  
 
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER