KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Div.2

IBK Lund/IBK Lund Elit
6 - 5
Lomma FBC
IBK Lund/IBK Lund Elit6 - 5Lomma FBC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 oktober, 19:30
Plats:Östratornhallen
Serie:Juniorallsvenskan K Herr   Tabell >>
Samling:18:15
Karaktärsvinst
2018-10-15 15:52
Fjärde matchen i Juniorallsvenskan och denna gången var det Lomma som kom på besök i för dagen vår hemmahall Östratornhallen. 

Vi visste på förhand att Lomma skulle bli jobbiga att möta med deras aggressiva spel och mycket spring i benen, dessutom så hade de slagit två nykomlingar innan vårt möte.

Första perioden blir inte gammal förrän Lomma tar ledningen med 0-1 och det var bara till att knyta näven och komma tillbaka. Detta gjorde vi med besked två minuter efter deras mål då vi kvitterar. En kort stund därefter tar vi ledningen med 2-1 och vi får lite luft under vingarna. Men glädjen varar inte länge utan kort därefter så kvitterar Lomma och det är inget skönspel från något av lagen. Det är mycket spring och enmansshower på planen. Perioden slutar 2-2

I pausen pratar vi om att vi måste göra det mycket enklare än vad vi gör för tillfället och inte pressa så högt i vårt försvar.

Den andra perioden blir inte heller gammal förrän vi gör 3-2 och detta gör att vi får lite andrum i vårt spel och hittar tillbaka för en stund i det vi kan göra bra. 3:56 in i perioden får vi så tillfälle att spela powerplay och detta tar vi tillvara på och gör 4-2. Med detta målet så känns det betydligt tryggare och killarna känner sig bekväma i sitt spel. Men det varar inte länge förrän Lomma reducerar till 4-3 och nästan direkt efter det så gör de även 4-4 och nu kommer vi in i deras spel återigen. när sedan klockan står på 14:00 så tar Lomma ledningen med 4-5 och vi tar timeout, detta för att få lite lugn och ro, samt att kanske störa deras flyt. Perioden ser näst intill lika dan ut som innan och vi går till pausvila med underläge 4-5.

I pausen så pratar vi inte så mycket om vad eller hur vi ska göra utan vi tar upp matchen mot Engelholm då vi var i samma situation och vände på den matchen i tredje perioden.

Tredje perioden startar lite som de två övriga har varit, med mycket spring och bolltappar över hela planen, detta från bägge lagen. Men runt minut 6 så kvitterar vi och nu har vi lite mer flyt på vår sida och vi fortsätter att spela lite som Lomma gör. När sedan klockan står på 14:31 tar vi ledningen med 6-5 och har väl lite mer kontroll på matchen i detta läget. Lomma gör allt vad de kan för att störa oss och de gör det ganska bra stundtals men vi behåller ledningen perioden ut och matchen slutar med seger med 6-5 till IBK Lund.

Det vi ska ta med oss är att vi måste lära oss att hantera olika situationer på planen och dessutom försöka ha ett mer lugn på planen när vi äger boll.

+ Vi vinner matchen trotts dåligt spel.
++ Vi visar stor karaktär när vi verkligen vill det
++ Tyvärr så finns det inget mer att säga

Matchens lirare: Simon Jönsson
 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 17/3 15:00
5 - 10
Fre 8/3 19:30
4 - 3  
Fre 1/3 20:00
2 - 3  
Tor 15/2 20:00
7 - 5  
Sön 11/2 16:30
8 - 3  
Fre 2/2 19:30
8 - 6  
 
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING