KÖP DITT GULDKORT - SE ALLA SENIORMATCHER LIVE
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar Div.2

FBC/FC Helsingborg
4 - 5
IBK Lund/IBK Lund Elit
FBC/FC Helsingborg4 - 5IBK Lund/IBK Lund Elit

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 september, 12:30
Plats:Västergårdshallen
Serie:Juniorallsvenskan K Herr   Tabell >>
Samling:11:15
Ytterligare tre poäng i jämn match
2018-10-01 12:28
Denna gången så begav sig JAS-laget till Helsingborg för att möta FBC/FC Helsingborg i en relativt tidig match. Man åkte upp med tre hela femmor och en målvakt, killarna var ordentligt taggade inför denna match som är en av de stora nyckelmatcherna för att vara med i toppen av serien.

Första perioden startar i ett ganska högt tempo och för vår del så såg det ut som om vi hade två olika lag i varje byte vi gjorde. Där första femman rullade runt bollen och skapade chanser genom bra passningar och bra rörelse. Medans andra femman spelade mycket på kontring mot Helsingborg och i en av dessa kontringar tar vi ledningen med 0-1.
Under hela första perioden så har vi bra tryck på Helsingborg och vi gör även 0-2 och 0-3 innan perioden är slut.

Andra perioden blir inte gammal förrän Helsingborg reducerar till 1-3 och efter det målet är matchbilden lite likadan som första. Förutom att vår andra femma trycks ner lite mer när Helsingborg har bollen och tappar den i vår zon och sätter en högre press på oss. Det blir inte fler mål i denna perioden.

Tredje perioden hinner knappt starta förrän Helsingborg både reducerat och kvitterat inom en minut. 7:30 in i perioden tar Helsingborg ledningen och nu är det lite frustrerat från vår sida och när klockan står på 10:09 drabbas vi av två utvisningar, varav en är på ledare och vi får spela underläge 3-5 i två minuter. Dessa två minuter reder vi ut med hårt jobb i boxen och några riktigt avgörande räddningar av Noah i målet. 12:53 gör vi så 4-4 då vi fått en enorm energi genom att vi nollade Helsingborg i deras powerplay. Nu är det mycket känslor på planen och högt tempo då båda lagen vill gå segrande ur denna match. 19:50 tar vi ledningen med 4-5 och nu är det bara till att hålla tätt de sista tio sekunderna och det gör vi. Vi segrande ur en tuff och tät match som det ska vara när dessa två lagen möts.

+ Att vi kan spela med två femmor som spelar helt olika innebandy i en period.
++ Att vi inte viker ner oss när motståndarna kvitterar och tar ledningen i matchen
+++ vårt hårda jobb i boxplay 3-5

Matchens lirare Elias Persson

Nästa match är hemma mot FBC Engelholm söndag 7/10 kl 15:30 i ISLK Hallen. Välkomna
 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 17/3 15:00
5 - 10
Fre 8/3 19:30
4 - 3  
Fre 1/3 20:00
2 - 3  
Tor 15/2 20:00
7 - 5  
Sön 11/2 16:30
8 - 3  
Fre 2/2 19:30
8 - 6  
 
 
NYHET: ÅTERUPPSTART AV UNGDOMSMOTION
KÖP BILJETTER HÄR
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
VÄRDEGRUNDSPARTNER
BILDBESTÄLLNINGAR FRÅN FOTOGRAFERING