Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:12:15
Första nollan för säsongen
2018-11-23 12:48
Denna dag så var det tid för hemmamatch i ISLK hallen och motståndet stod Lomma FBC för. Efter den makabra oavgjorda matchen mot IBK Finn så var killarna ordentligt revanschsugna och ville verkligen vinna denna match. Det vi pratade om innan matchen var att vi skulle göra rätt i vårt försvar och inte ta för lätt på uppgiften som fanns framför oss, samt att vi skulle försöka vara mer effektiva i våra avslut.

Första perioden startar i ett ganska makligt tempo för vår del, vi får äga en hel del boll och har några bra kombinationer i det fördröjda anfallet. I försvaret så tar vi jobbet rejält och ger inte Lomma så mycket tid att behandla bollen. Det går ända till 17:15 som det händer något i protokollet och det är vi som drabbas av en utvisning. Denna utvisning håller sig ända till 18:59 då Lomma drabbas av en utvisning och det blir en kort period där vi spelar 4-4. När vi så blir fulltaliga så sätter vi in powerplay och detta resulterar i att vi tar ledningen med 1-0 19:40 in i perioden, detta står sig perioden ut.

Andra perioden startar lite som den första slutade, vi har ett stort övertag när det gäller bollinnehav och vi vågar pressa högre i banan och detta resulterar i att vi gör 2-0 när tiden står på 07:04. Efter målet är det precis som att vi finner oss till rätta och nu får vi mycket mer energi och 11:04 gör vi 3-0. En kort stund därefter får vi chansen att utöka vår ledning genom att vi får en straff med oss, som vi tyvärr missar. Men vad gör det, när man har flytet med sig och 13:02 gör vi så 4-0. Nu är det som att allting går med oss i både försvar och anfall, men 13:30 drabbas vi av en utvisning som vi reder ut ganska komfortabelt. Vi fortsätter efter utvisningen i samma tempo och 19:23 resulterar det i att vi gör 5-0 som står sig perioden ut.

Tredje perioden hinner inte bli gammal förrän vi gör 6-0 och ser man att Lomma är uppgivna i sitt spel och har en stor frustration. Detta tar vi naturligtvis nytta av i att sätta press och vinna tillbaka bollen effektivt. När tiden står på 04:00 så gör vi 7-0 och nu ska det mycket till att Lomma ens ska ha krafter till att komma tillbaka. När sedan tiden står på 09:49 gör vi 8-0 och nu har många spelare en sak i huvudet och det är att vi ska hjälpa Hirche i målet att hålla nollan. Resultatet står sig matchen ut och vår första nolla för säsongen är ett faktum. Slutresultat 8-0 till Lund.

+ Det effektiva försvarsspel vi gör från start till mål.
++ Det anfallsspel vi visar upp genom att både spela uppställt och ha snabba spelvändningar.