- En si-så-där match mot Varla

- Em OK insats mot Tranemo där vi dock saknade skärpan i avsluten

Resultat A-slutspel:

Kvartsfinal, IBK Lund - Växjö IBK Vit, 1 - 3

Vi förlorar kvartsfinalen efter en svag insats i första halvlek men där vi delvis lyckas rycka upp oss i andra halvlek. Vi lyckas dock inte få in mer än en boll trots flera riktigt bra lägen. Vi lyfter målvakten med 2 minuter kvar att spela men Växjö lyckas sno åt sig bollen och lägger in den i öppen kasse.

Vinst i Skånemästerskapen B-final i pojkar D
2022-04-03 19:34
Glada vinnare

Vinst i Skånemästerskapen B-final i pojkar D mot Lönsboda. Detta efter att vi låg under med 2-0 i halvtid. I andra tog vi snabb tag i taktpinnen och vände till 2-2 efter 2:55 in i andra. Därefter var det mycket jämt och båda lagen skapar chanser men bollen går inte in. 11:43 sätter vi ett friläge efter att ha vunnit bollen. Lönsbodas målvakt får en smäll när han försöker avvärja friläget. Efter ett längre avbrott så är han tillbaka i kassen och vi har 2-3 till oss på tavlan. Men Lönsboda har inte gett upp och toppar laget för att få in en kvittering. Vi lyckas inte hålla emot och 13:14 så kvitterar Lönsboda. Inga fler mål kommer i ordinarie tid och förlängning väntar. Killarna känns lunga och inställda på att ta hem det här. Lönsboda går hårt på ett fåtal spelare men vi håller undan och 3:57 in i övertiden sätter Jakob bollen i öppet mål efter en fin framspelning av Carl. Verkligen en grym prestation av detta lag med många 09or. Och som vi gissade så slutade Munka och Åstorp i A-final. Så vi hamnade verkligen i svårast möjliga grupp. Förutom Munka och Åstorp hade vi Gårdarike, som vi slog i semifinalen. Snacka om en tuff grupp. Så vi ska verkligen vara nöjda med vår insats i helgen. #ibklund #ibklundsframtid #skånemästerskapen #skibf

Start av säsongen 2021/2022
2021-07-28 10:46

Nu är det dags att dra igång den gemensamma innebandyträningen för säsongen 2021/2022. Tills dess att vi har fått våra ordinarie träningstider så kommer vi att träna i Killebäckshallen på tisdagar kl 19:00-20:30 och torsdagar kl 20:30-22:00. Som vanligt samling 15 minuter innan för gemensam uppvärmning utomhus, så ta med kläder och skor för både utomhus- och inomhusträning.

Tills dess att vi har fått tillgång till våra ordinarie träningstider kommer vi att skicka ut kallelse till alla våra träningar. Var vänliga att svara på dessa så snart som möjligt och som senast dagen innan, detta göra planeringen mycket enklare för oss i tränargruppen.

Vi ser fram emot den nya säsongen och att återigen få se ett stort gäng innebandysugna spelare.

/Tränargruppen för IBK Lund P07/08 Sandby

Säsongen 2019/2020
2020-06-07 16:00
Vi laddar för match i FCH Cup
Trots att säsongen tog ett abrupt slut på grund av Corona så har vi under säsongen upplevt mycket tillsammans där höjdpunkterna har varit Nova Open, FCH Cup, Höllviken preseason challenge, inspring FC Helsingborg - Pixbo, Seriespel P07 Västa, Gothia cup, Seriespel P07 Svår och Seriespel P07 Mellan.

Det var mycket som var nytt denna säsong så som fullplan, flygande byten, seriespel och cupper med slutspel. Men det har verkligen satt sig under säsongen och nu kan vi fokusera på andra saker.

Vi har tillsammans fått uppleva bra och mycket bra insatser, mindre bra och tom dåliga insatser och resultaten har varit allt från stora segrar till stora förluster. Som våra spelare vet så hänger inte insatsen och resultaten ihop och vi har fått uppleva flera kombinationer. Men vi tycker alla att det är roligast när matchen är jämn, insatsen är på topp och resultatet går vår väg. Så det hoppas vi att vi får uppleva mycket av nästa säsong.

Vi har under våren kört två träningar ute och nu under senare tid har vi kunnat träna på uteplanerna på Kille och Tuna så vi får köra lite klubba boll också. Tanken är att fortsätta med det fram till semestrarna börjar i juli.

Vi ser fram emot en spännande säsong 2020/2010!

Fler bilder (+29) >>
Poolspel i Sallerupshallen, Eslöv var på agendan denna söndag eftermiddag.
För motståndet stod Eslövs IBF, IK Stanstad och Lomma FBC.

Eslövs IBF vs IBK Lund 1-6
Matchen mot Eslöv började i högt tempo från våra killar.
Spelmässigt hade vi övertag i inledningen av matchen.
Detta ledde också till att vi tog ledningen med 0-1 tidigt i perioden.
Vi utökade denna ledningen en bit in i perioden till 0-2.
Vi kom också att göra 0-3 innan periodpaus på Eslöv.

Andra perioden såg ut ungefär som första.
Vi hade spelmässigt övertag och kom till fina avslut.
Eslöv lyckas peta in en reducering och 1-3 är ett faktum.
I mitten på period 2 utökar vi ledningen till 1-4.
Bara kort därefter gör vi också 1-5 och i slutet utökar vi ledningen till 1-6.
Vilket också blir slutresultatet i denna match.

IBK Lund vs IK Stanstad 3-0
Matchen mot IK Stanstad startade även denna i ett högt tempo och våra killar hade ett spelmässigt övertag på motståndarna.
Redan 4 minuter in i första perioden tar vi också ledningen med 1-0.
Detta resultatet står sig till periodpaus.

I andra perioden kommer vi ut med ännu mer energi och fart.
Redan i första spelminuten i andra perioden utökar vi ledningen till 2-0.
Kort efter gör vi också 3--0, 2 minuter in i andra perioden
Ett resultat som står sig matchen ut.

IBK Lund vs Lomma FBC 3-1
Matchen mot Lomma börjar mer böljande fast Lomma kommer aldrig till några riktigt farliga lägen.
Första perioden är ett ställningskrig som slutar 0-0.

Andra perioden
Vi tar tag i taktpinnen i början på andra perioden och gör 1-0.
Kort efter gör vi också 2-0.
Det dröjer ända till 7:e minuten innan vi tar ledning med 3-0.
I slutminuterna går Lommas forward loss och får en boll.
Lomma gör inget misstag och 3-1 blir slutresultatet.

Bra kämpat idag!!

Referat Poolspel, Vellinge
2018-10-13 20:42
Premiär för poolspelet var i Vellinge.
Det blev bara 2 matcher eftersom FC Helsingborg lämnat återbud.

Första matchen var mot hemmalaget Gårdarike IBK, en match där vi hade stort spelövertag och vinner med 0-21.

Andra matchen var mot IBS Svedala.
En betydligt jämnare match som speglades av högt tempo, fina passningar och bar försvarspel.
Vi tar ledningen med 1-0, 9:25 in i första perioden.
Matchen böljar fram och tillbaka, chanserna avlöser varandra.
17:12 kvitterar Svedala.
Det blir inga fler mål denna intensiva match och slutresultatet blir 1-1.

Referat Kävlinge Cup
2018-09-23 14:21

Fler bilder (+4) >>
Lördag och vad kan vara bättre än att spendera den i en idrottshall tillsammans med våra svart-gröna hjältar???
Dagen började med match mot Bjärreds IBK.
Matchen blir en riktigt tät och jämn tillställning som slutar 1-1 efter fulltid.

Andra matchen var även den mot Bjärreds IBK och även denna match var jämn men vi tar tag i taktpinnen och går till paus med 1-0 ledning.
I andra perioden utökar vi ledningen till 2-0 och spelar bra innebandy.
Med några minuter kvar reducerar Bjärred till 2-1, men vi lyckas hålla ut och vinna matchen.

Tredje och sista matchen var mot värdlaget Kävlinge IBK.
Denna match är vi spelförande och kommer till många fina lägen.
Trots spelövertag och fina lägen så har vi många avslut i både ribba och stolpar.
I paus leder vi med 1-0.
I andra perioden ser spelet likadant ut förutom att vi skjuter innanför ramen istället och siffrorna rinner därmed iväg.
Matchen slutar 6-1.

Stort tack för en trevlig dag i Kävlinge!!
Referat FCH Cup
2018-09-16 21:47

Söndag och FCH cup i Helsingborgs arena.
En cup med bra motstånd och fina insatser.

Killarna började med match mot Munka Ljungby i Idrottens hus.
En match där man mötte ett väldigt spelskickligt lag.
Efter denna match flyttade killarna in i nya arenan och spelade i både A-hallen och B-hallen.

I andra matchen stod FC Helsingborg (svart) för motståndet och killarna bjöd på en riktigt fin kämpainsats.
Efter detta var det dags för lite paus och lunch.

Tredje matchen var återigen FC Helsingborg som bjöd på motståndet och även här krigar våra killar på och gör en fin match.

Fjärde och näst sista matchen för dagen möter vi Höllvikens IBF och det blir återigen en kämpainsats som är tät och jämn in i det sista.

Femte och sista matchen möter killarna det tredje och sista FC Helsingborgs laget.
En välspelad och fin match med fina mål och bra försvarspel.

Tack för en väl genomförd och trevlig dag i innebandyns tecken i Helsingborg idag!
FCH Cup, Helsingborgs Arena
2018-09-10 10:32
På söndag är det Helsingborgs Cup i Helsingborgs Arena samt Idrottens hus. Vi spelar enligt följande schema.
Kom till Helsingborg och heja fram våra svart-gröna hjältar.

Hej!

Hoppas att alla har haft ett långt och härligt sommarlov och är laddade för en ny innebandysäsong.
Vi drar igång träningarna från och med vecka 35 och startar med träning på måndag 27/8 kl 18:00 - 19:00 och onsdag 29/8 kl 16:30 - 18:00 i Killebäckshallen.