Välkommen till IBK Lund!

Grattis alla nyantagna studenter!
2017-07-13 12:27
Foto: IBK Lund
IBK Lund vill först och främst gratulera alla nyantagna studenter vid Lunds Universitet, Malmö Högskola samt andra studerande. Idag börjar en fantastisk tid av era liv, med nya möjligheter och bekantskaper, men låt inte innebandyn försvinna ur era liv! 
Motion och idrott är väldigt viktigt för att ha ett välmående studentliv med allt vad det innebär. Som Skånes största innebandyförening kan vi erbjuda innebandyspel på din ambitionsnivå, för såväl killar som tjejer. 
Vi har damlag i Allsvenskan och Div.1 samt herrlag i Div.1, Div.3 och Div.4. Till detta har vi även motionsgrupper som tränar olika dagar på olika platser i Lunds Kommun.

Är du kanske inte intresserad av att själv spela utan har istället upptäckt glädjen i ledarskap, organisation, arrangemang eller vad som helst annat som ingår föreningslivet? Då är du också varmt välkommen att ta kontakt med oss!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund

Damer Elit Allsvenskan
ALLROUND SPELARE TAR KLIVET DIREKT TILL DAM ELIT!
2017-07-11 15:47, Damer Elit Allsvenskan
Foto: IBK Lund

Vi kan idag presentera att Cecilia Holgersson kommer ta steget upp till Dam Elit från D1. Cecilia kom från IBK Finn i slutet av april och gjorde därmed en kort sejour i D1.

Hon har under de senaste tre säsongerna spelat för IBK Finn, men kommer ursprungligen från Uppsala där hennes moderklubb är Storvreta IBK. 22-åringen har kört på bra på hemmaplan hittills under försäsongen och har verkligen ambitionen till att utmana sig själv genom att ta denna chans.

Cecilia är en allround spelare som t.o.m. spelat som målvakt några matcher denna säsong, vilket varnar om en dold talang.

 

Huvudtränare Ludvig Nilsson ger sin syn på uppflyttningen:

”Cecilia är en ambitiös och allround spelare vilket ger oss många möjligheter att ta del av hennes egenskaper. Har mestadels spelat back tidigare i sin karriär, men är öppen och frestad för att testa nytt. Hon har finurlig spelförståelse, bra passningsspel samt besitter bra ledaregenskaper. En intressant spelare som vi tror kommer anpassa sig till vår miljö och till den roll vi har för henne. Till detta är hon en naturlig ledare som kommer passa bra in i gruppen. Vi tror att hon är redo att ta nästa steg i sin utveckling, genom att testa på spel i Allsvenskan, något hon själv också är supertaggad för.”

 

Varmt välkommen till IBK Lund Dam Elit Cecilia!

IBK Lund kallar till årsmöte!
2017-07-10 12:24
Härmed kallar IBK Lund alla medlemmar till årsmöte den 31/7 2017 kl.18:00 i Föreningarnas Hus, Dalby.

Vad det gäller Verksamhetsberättelse, Ekonomisk berättelse, Revisorernas berättelse samt förslag på Budget och Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, så finns dessa dokument nu tillgängliga på kansliet, alternativt kan de också skickas digitalt vid förfrågan via info@ibklund.se.

Detta har även skickats ut som en kallelse via mail till samtliga medlemmar.


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
IBK LUND BYTER LEVERANTÖR!
2017-06-24 17:16

Vi är stolta över att kunna meddela att IBK Lund har skrivit ett avtal med Salming som vår nya leverantör. Vi är även glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med Intersport Nova Lund. IBK Lund ser framemot ett långt och bra samarbete med Salming och Intersport!

 

Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

IBK LUND ÄR SKÅNES STÖRSTA INNEBANDYFÖRENING!
2017-06-16 16:47
Foto: IBK Lund

På vår Facebook-sida kunde man i förra veckan läsa sig till att IBK Lund just nu Skånes största innebandyförening sett till licensierade spelare och vi fortsätter att växa, något vi är mycket stolta över!

Vi ser framemot en ny spännande och utvecklande säsong med mycket innebandyglädje!

 (Tilläggas kan att våra Elitlagslicenser inte ingår i tabellen).
Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

Serieindelning för JAS-Dam och -Herr är klar!
2017-06-15 12:12
Foto: Svenska Innebandyförbundet
Idag bekräftades serieindelningen för våra två JAS-lag till kommande säsong, då både JAS-Dam och JAS-Herr kommer ingå i spännande grupper. Tjejerna kommer infinna sig i en grupp med lag från Skåne, Blekinge och Småland, medan JAS-killarna i år kommer få sällskap av två Blekinge-lag tillsammans med övriga Skåne-kolleger. Nedan kan ni se grupperna i sin helhet:

Juniorallsvenskan DJ17, Grupp G
FBC Engelholm

IBK Lund/IBK Lund Elit

IK Stanstad

Skurups IBK

Åstorp/Kvidinge IBS, 
FBC Kalmarsund Ungdom

FBC Karlskrona/KaRo IBF

Värnamo IK

Växjö IBKJuniorallsvenskan HJ18, Grupp K
Bjärreds IBK

FBC Engelholm

FC/FBC Helsingborg

IBK Lund/IBK Lund Elit

Malmhaug KFUM IBF

SST Net Landskrona IBK

Åstorp/Kvidinge IBS,
Carlshamns IBK

FBC Karlskrona
Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

Damer Elit Allsvenskan
FRANSK MÄSTARINNA KLAR FÖR DAM ELIT!
2017-06-10 15:02, Damer Elit Allsvenskan
Photo: Women Sport Gallery / womensportgallery.com

Vi har den stora glädjen att kunna presentera att Dam Elit har gjort klart med en fransk mästarinna från Panam United Floorball Paris, då Eda Dagasan vänder hem igen till Lund efter ett år av utlandsstudier kombinerat med spel i franska högstaligan. Under den gångna säsongen lyckades Eda ta sig hela vägen med sitt Panam United och vinna hela franska mästerskapet, vilket medför att de är kvalificerade för Europacupspel i höst. Först efter detta kommer Eda ansluta till Dam Elit och spel i Allsvenskan. Eda har representerat Dam Elit i två säsonger innan hon valde att studera i Frankrike. Hon har även meriter från flertalet säsonger i nuvarande Div.1 med Lugi samt två vändor med Skånelaget för både F15 och DJ17. Att Eda är en egen produkt är extra kul.

 

Huvudtränare Ludvig Nilsson säger såhär om Edas comeback:

”Eda valde inför den gångna säsongen att vidga sina vyer och testa på att studera utomlands, vilket hon också kombinerade med spel i den franska högstadivisionen. Är därför väldigt glad över att Eda nu kommer hem igen och är supertaggad på Allsvenskt spel. Det är en rapp och rivig spelare som kan husera både på en forward- och centerplats. En smart spelare med bra blick för spelet och som har en mentalitet till att alltid prestera 100% på såväl träning som match. En ledare på banan som hela tiden pushar och visar vägen för sina medspelare, något som vi ser som en mycket viktig egenskap som nykomlingar.”

 


Varmt välkommen tillbaka till IBK Lund Eda!

SKÅNES NYA UTOMHUSTURNERING NOVA OPEN ÄR HÄR!
2017-06-09 15:32
Foto: IBK Lund
I augusti startar IBK Lund Nova Open, en utomhusturnering på två planer på Nova Lund. Vi testade allt småskaligt fjol och i år slår vi på den stora trumman och får ihop ett riktigt fartfyllt & proffsigt arrangemang. Välkomna till Nova Open den 18-20 augusti.

Mer info på novaopen.se!
Damer Elit Allsvenskan
NY TRÄNARE KLAR FÖR DAM ELIT!
2017-05-24 13:20, Damer Elit Allsvenskan
Foto: IBK Lund

Staben för Dam Elit börjar ta sin form och vi kan nu presentera en av nästa års tränare, nämligen Johan Gustafson som närmast kommer från Moheda IBK Herr. Johan har flera års erfarenhet av såväl dam- som herrinnebandy och påbörjade sin karriär i moderklubben Alvesta IBK och deras damlag. Därefter tog han sig vidare till Vöikers IBK Dam som var med och tampades i toppen av Div.1. Efter detta fortsatte resan till Moheda IBK Herr och efter ett sabbatsår är han nu klar för IBK Lund Elit Dam. Utöver detta har han även varit assisterande distriktlagsledare för Smålandslaget DJ17 under SDF-SM i Linköping. Johan kommer gå in i rollen som assisterande tränare.

Läs mer då vi låter Johan beskriva sig själv och ge sina tankar på sitt nya uppdrag.

Nyheter från våra lag
P 04-05 L (Öster), 25/07 12:51 
P 07-08 S, 21/07 14:36 
P 07-08 S, 21/07 14:30 
P 07-08 S, 21/07 14:29 
P 07-08 S, 21/07 14:13 
P 07-08 S, 21/07 13:55 
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS

Ett inlägg delat av IBK Lund (@ibklund)

IBK LUND STÅR BAKOM!
Föreningarnas Hus Dalby
 
 
Instagram #IBKLund