Herrar Allsvenskan Södra

Herr Elit VS Växjö IBK 8-6!
2017-10-18 12:59
Herr Elit tog ytterligare tre poäng när Växjö IBK kom på besök i Idrottshallen. Herr Elits tredje raka vinst.
Det var en spännande match publiken bjöds på och det var redan i den tredje matchminuten som Hugo Norlund spräckte nollan efter assist av Pontus Linde Olofsson. Herr Elit spelade disciplinerat och gick till periodvila med en 4-0 ledning. I den andra perioden vaknade Växjö efter att Herr Elit gått ned lite i tempo och aggressivitet. Inför tredje och sista perioden var ställningen 6-5.

Herr Elit valde att vila några spelare inför sista perioden för att återigen få upp tempot och aggressiviteten. Herr Elit gör en mycket bra tredje period och spelar fokuserat vilket resulterar i två mål framåt. Slutresultatet skrevs till 8-6.

Tränaren Jörgen Hammer summerade matchen så här:
Vi började lite avvaktande men kom upp i en riktigt bra nivå i första perioden. Som för det mesta när man leder med några bollar så finns det alltid en risk att man slappnar av lite vilket Växjö utnyttjade i andra perioden. Vi var inte tillräckligt aggressiva och saknade tålamod. Inför sista perioden gick vi ut och spelade oerhört disciplinerat och säkert. En mycket bra match för våran del i 40 minuter där vi hade en dipp i andra perioden.

Dagens "örn", Herr Elits egna utmärkelse till matchens lirare gick till slitvargen Dennis Davidsson med motiveringen "Det krävs inte alltid att man gör mål för att uppmärksammas, Dennis sprang hela matchen och frustrerade motståndarna och bidrog mycket i försvarsspelet".